GEBEDSWANDELING DINSDAG 30 MAART 2021

Op de laatste dag van de Week van Gebed 2021 hebben 15 personen deelgenomen aan een gebedswandeling door Heerde. De reacties na afloop waren enthousiast. ‘Ik kijk ineens met andere ogen naar het dorp’, ‘Kunnen we dit volgend jaar opnieuw als afsluiting organiseren’, of: ‘Waarom gaan we de komende tijd niet vaker samen wandelen?’

Voor dit laatste is nu gekozen. Op dinsdag 30 maart willen we opnieuw een wandeling opzetten. Daarbij blijven we vasthouden aan het prachtige thema van de Week van Gebed: Blijft in Mijn liefde. Dit bidden we een ieder toe, maar ook de inwoners van Heerde. 

Wat is een gebedswandeling? Samen wandelen en ondertussen bidden zoals je onderling spreekt. Samen spreken met de Vader. Het bijzondere is dat je de mensen ziet voor wie je bidt. Of een school, een kerk of een ander gebouw. Het gebeurt heel onopvallend. Al wandelend de mensen of bewoners van een huis toebidden ‘blijf in Mijn liefde’.

Welke routes zijn er? Er is een ‘kerkenroute’, een ‘jongeren route’, een ‘ouderen route’, een ‘wijkroute’ en een ‘open route’. Elke route heeft zijn eigen thema. Zo ligt de nadruk bij de ‘kerkenroute’ op de kerken. Bij de wijkroute wandel en bid je voor een specifieke wijk in Heerde en de ‘open route’ is zelf in te vullen. Heb je eerder deelgenomen, dan kun je voor een andere route kiezen.

Hoe gaan we dit organiseren met inachtneming van de covid-regels?

  • Vorm vooraf een tweetal: bijvoorbeeld een echtpaar, vader-zoon, twee gemeenteleden, twee vriendinnen. 
  • Natuurlijk mag je kiezen om alleen te wandelen of als je niemand kent langskomen en wachten tot je ter plekke samen met iemand kunt lopen. (Dit heeft niet de voorkeur, omdat we moeten voorkomen dat er groepsvorming komt)
  • Haal op dinsdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur bij de ingang van De Heerd (zijde Van Meurspark) samen de route op.
  • Na de ontvangst van de route-kaart (zolang de voorraad strijkt mag je voorkeur aangeven) vertrek je zo spoedig mogelijk. Dit om groepsvorming te voorkomen.
  • Blijf rekening houden bij het afhalen of de wandeling met de bekende 1,5 meter!
  • De wandeling is circa een uur.
  • Kom terug naar De Heerd om de fiets of auto op te halen. Er is geen afsluiting.
  • Eénmaal thuis mail je naar het mailadres op de routekaart: Wat is je opgevallen? Of: Heb je een specifieke gedachte gekregen of gebed? Of: hoe heb je het ervaren?

Tenslotte: wij gaan er vanuit dat het mogelijk blijft deze gebedswandeling te organiseren. In het geval dat we moeten annuleren: check nogmaals vooraf de site www.hebronheerde.nl