Hebron
onzichtbaar.jpg
onzichtbaar.jpg

Christengemeente Hebron een regionale evangelische gemeente

 

De naam Hebron betekent: gemeenschap, plaats waar eenheid is.

 

We hopen dat Hebron een plaats is waar we als Gods gezin worden aangemoedigd te groeien, te leren, te oefenen, te rusten, verfrist te worden en waar men evenwicht kan vinden. Een plek waar men naast elkaar staat en waar bewogenheid, vergeving, openheid en vrijheid even royaal wordt uitgedeeld als kennis. Waar men zich thuis mag voelen, ongeacht wie je bent en in welke fase van je leven je zit.

 

Het Hebron logo:

In ons logo zie je de cellen van een honingraat. Dat staat voor Gods veelkleurigheid . We zijn allemaal heel verschillend, ieder heeft unieke eigenschappen, gaven, talenten en interesses. Soms met veel raakvlakken, terwijl andere nog wat aan de zijlijn staan. De grote cel geeft het dak als bescherming van de gemeente aan, gefundeerd op het woord van God. Het kruis, Jezus, staat centraal in deze cel.

 


GEBEDSWANDELING ZATERDAG 22 JANUARI 2022

Wat een prachtig thema heeft de Week van Gebed: ‘Licht in het duister’. Dit licht schijnt op onze weg en wijst naar Jezus. Natuurlijk willen we dat niet voor onszelf houden, maar wensen  we alle inwoners van Heerde toe. In de Week van Gebed staan we daar op verschillende manieren bij stil. We kunnen thuis bidden of zoals dit jaar gezamenlijk online. Verschillende kerken maken daar gebruik van. Op zaterdag 22 januari is daarnaast een extra mogelijkheid. In tweetallen (of eventueel alleen) bidden tijdens een wandeling, aan de hand van een aantal bijzondere routes.

Wat is een gebedswandeling? Samen wandelen en ondertussen bidden zoals je onderling spreekt. Samen spreken met de Vader. Het bijzondere is dat je de mensen ziet voor wie je bidt. Of een school, een kerk of een ander gebouw. Het gebeurt heel onopvallend. Al wandelend de mensen of bewoners van een huis toebidden dat zij het Licht mogen ontdekken.

Welke routes zijn er? Er is ook dit jaar een ‘kerkenroute’, een ‘jongeren route’, een ‘ouderen route’, een ‘wijkroute’ en een ‘open route’. Elke route heeft zijn eigen thema. Zo ligt de nadruk bij de ‘kerkenroute’ op bidden voor de kerken. Bij de wijkroute wandel en bid je voor een specifieke wijk in Heerde en de ‘open route’ is zelf in te vullen.

Hoe gaan we dit organiseren met inachtneming van de covid-regels?

  • Vorm vooraf een tweetal: bijvoorbeeld een echtpaar, vader-zoon, twee gemeenteleden, twee vriendinnen. 
  • Natuurlijk mag je ook kiezen om alleen te wandelen of als je niemand kent langskomen en wachten tot je ter plekke samen met iemand kunt lopen. (Dit heeft niet de voorkeur, omdat we moeten voorkomen dat er groepsvorming komt)
  • Haal op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur bij de ingang van De Heerd (zijde Van Meurspark) samen de route op.
  • Na de ontvangst van de route-kaart (zolang de voorraad strijkt mag je voorkeur aangeven) vertrek je zo spoedig mogelijk. Dit om groepsvorming te voorkomen.
  • Blijf rekening houden bij het afhalen of de wandeling met de bekende 1,5 meter!
  • De wandeling is circa een uur.
  • Kom terug naar De Heerd om de fiets of auto op te halen. Er is geen afsluiting.
  • Eénmaal thuis mail je naar het mailadres op de routekaart: Wat is je opgevallen? Of: Heb je een specifieke gedachte gekregen of gebed? Of: hoe heb je het ervaren?

Tenslotte: wij gaan er vanuit dat het mogelijk blijft deze gebedswandeling te organiseren. In het geval dat we moeten annuleren: check nogmaals vooraf deze site.

Voor vragen of meer info: Simon Friso, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik zoek God

Stel dat Jezus echt de Zoon van God is. Naar deze wereld gekomen om ons te redden van onze zonden. Wat als zijn dood niet gewoon een tragisch ongeval was, maar deel van Gods plan om onze redding mogelijk te maken?